Cadouri pentru casă nouă în stil scandinav: 10 idei care sa te inspire


Mutarea într-o casă nouă simbolizează începerea unei noi etape în viața proprietarilor. Dacă și tu ai fost invitat la oficializarea acestei mutări, regulile de eticheta dictează alegerea unui cadou de casă nouă pentru fericitele gazde. Alegerea unui cadou perfect pentru proprietari nu este însă cea mai ușoară, existând numeroși factori ce pot influența darul ales, de la bugetul de care dispui, până la necesitățile noilor proprietari. 


În altă ordine de idei, intenția ta este de a dărui gazdelor un cadou estetic și util, însă nu unul clișeic. De asemenea, intenționezi ca gazdele să primească darul oferit de tine cu entuziasm. Atâta vreme cât ții cont de relația de prietenie ce vă leagă, de gradul de rudenie, de hobby-urile gazdelor și de nevoile acestora, cu siguranță vei putea face cea mai inspirată alegere. Dacă te simți, însă, lipsit de inspirație, am redactat pentru tine un ghid de alegere a celor mai deosebite cadouri de casă nouă. Iată tot ce trebuie să știi despre alegerea cadoului ideal! 

Când și unde a apărut obiceiul cadourilor de casă nouă

Obiceiul de a oferi cadouri de casă nouă datează, se pare, încă din Evul Mediu. Încă din acele vremuri, apropiații celor ce își schimbau locuința considerau obiectele dăruite noilor proprietari aducătoare de noroc și de prosperitate. În Marea Britanie, acest obicei s-a transformat într-o adevărată tradiție în a oferi tinerilor recent mutați într-o locuință lemne de foc, cu scopul de a încălzi casa. 


În Franța, petrecerea de casă nouă era organizată imediat după finalizarea construcției casei, fiind invitați să participe toți cei care contribuiseră la realizarea acesteia. În orice caz, în trecut, alegerea cadourilor de casă nouă nu era la fel de sofisticată precum în prezent, oamenii de atunci limitându-se doar la a satisface anumite nevoi ale gazdelor. De la lemne pentru foc și produse alimentare, până la lămpi cu gaz, oamenii ofereau aceste daruri cu un scop bine știut.

idei-cadouri-casa-noua-2

 

Idei de cadouri pentru casă nouă

Așa cum deja am stabilit, cadourile de casă nouă sunt oferite atunci când persoane pe care le cunoști se mută într-o nouă locuință. De regulă, vei fi invitat în cadrul unei vizite sau a unei petreceri pentru a sărbători acest moment important alături de fericitul proprietar. În funcție de relația pe care o ai cu gazda, de pasiunile acesteia sau de nevoile sale, poți alege cadouri dintr-o gamă variată de categorii. Iată 10 idei inspirate de cadouri pentru casă nouă! 

Lenjerii de pat

Lenjeriile de pat sunt, fără doar și poate, unele dintre cele mai întâlnite variante de cadouri pentru casă nouă. Nici nu este de mirare, având în vedere că întotdeauna vei merge la sigur cu un set de lenjerie de pat, care va avea o utilitatea dedicată. Desigur, calitatea materialelor joacă un rol important, motiv pentru care trebuie să te asiguri că lenjeria de pat oferită în dar gazdelor va fi una calitativă, din materiale durabile. 

Obiecte de decor 

Atunci când vine vorba de obiecte de decor, opțiunile de cadouri de casă nouă devin infinite. Fie că ne referim la oglinzi, la vaze sau la accesorii și decorațiuni, toate acestea vor avea un rol estetic important în noua locuință a proprietarilor. Înainte de a le alege, însă, e important să cunoști preferințele gazdelor și stilul de amenajare a locuinței. În acest fel, te vei asigura că elementele de decor se vor încadra ideal în amenajare și se vor dovedi utile esteticii locuinței. 

Piese de mobilier mici 

Opțiunile în materie de cadouri pentru casă nouă sunt infinite, printre cele mai populare numărându-se și piesele de mobilier mici. Alegerea patului, a dulapurilor și a altor piese de mobilier masive va fi lăsată la latitudinea proprietarilor. În schimb, poți opta pentru piese mai mici, care să ofere un aer inedit noii case. Sugestia noastră este să te orientezi spre alegere unei măsuțe de cafea sau a unui set de tabureți și pufuri, care să aducă un plus de confort și stil în noua locuință. Desigur, trebuie să ții cont ca acestea să se combine armonios cu stilul și cromatica locuinței. 

Obiecte personalizate sau handmade

La acest capitol poți da frâu liber imaginației și poți adăuga o notă personală cadoului de casă nouă oferit. Un cadou de casă nou handmade, indiferent de natura acestuia, va fi apreciat la cote maxime de către noii proprietari, datorită aerului simbolic pe care îl oferi prin înmânarea unui cadou în care ai investit timp și efort. Un tablou handmade, o cuvertură lucrată manual sau o decorațiune scuptată în lemn de către tine pot fi unele dintre cele mai deosebite cadouri de casă nouă. 

Obiecte pentru curte și grădină

În cazul în care noua locuință a gazdelor se află la curte, extrem de apreciate vor fi și cadourile de casă nouă ce pot fi utilizate în exterior, precum obiectele pentru terasă și grădină. Fie că alegi un cadou de casă nouă din gama de balansoare și hamace, mese și scaune pentru terasă și grădină, fotolii și canapele de exterior, șezlonguri, ustensile pentru grădinărit sau ghivece pentru flori de grădină, toate acestea sunt alegeri inspirate de cadouri. 

Aparate electrocasnice 

Aparatele electrocasnice se numără și ele printre cele mai populare cadouri de casă nouă. Cu atât mai mult aparatele moderne, care nu numai că se dovedesc a fi extrem de utile pentru noii proprietari, însă au și un aspect estetic deloc de neglijat. Aparatele electrocasnice sunt cadouri practice, utile, care ușurează considerabil munca în bucătărie. Ai grijă, însă, să nu le dăruiești gazdelor ceva ce deja dețin și orientează-te către aparate precum storcător de fructe, espressor, toaster, aparat de făcut gofre, grill electric sau mașină de făcut pâine. 

Obiecte pentru bucătărie 

Deja ți-am menționat cât este de important ca darurile de casă nouă pe care le alegi să fie practice și utile. La fel de practice sunt și obiectele pentru bucătărie, precum seturile cadou de casă nouă ce conțin veselă, tacâmuri sau pahare, seturile de prosoape de bucătărie, seturile de tacâmuri, ustensilele pentru gătit sau pentru grătar. Vei vedea ce satisfacție se va citi în ochii noilor proprietari la primirea acestor cadouri de casă nouă inteligente. 

Corpuri de iluminat 

Desigur, nu facem referire la corpurile de iluminat deja prezente în locuință, așa cum sunt lustrele, aplicele sau veiozele, ci la alegerea unor cadouri de casă nouă ceva mai inspirate, așa cum sunt felinarele sau lampadarele. Ai grijă ca acestea să poată fi integrate cu ușurință în decorul locuinței!   

Gadgeturi 

Cadourile de casă nouă moderne implică și gadgeturile, așa cum sunt sistemele audio inovative, aparatele de purificat aerul, baby monitoarele pentru un cuplu ce urmează să aibă un copil sau boxele portabile, ce se mulează pe nevoile mai multor persoane. 

Plante de interior 

Plantele sunt cadoul potrivit, indiferent de ocazie. Oferite în ghivece decorative din ceramică sau porțelan, lemnoase, verzi sau cu flori, plantele pot înfrumuseța interiorul oricărei locuințe, ceea ce le transformă într-unele dintre cele mai potrivite cadouri de casă nouă. Mai mult decât atât, anumite plante sunt recunoscute ca fiind purtătoare de noroc, prosperitate și armonie în familie.

idei-cadouri-casa-noua-3

Cum alegi cadourile în funcție de proprietar

Nu știi cu ce se merge la casă nouă și care este cadoul ideal în funcție de proprietarul locuinței? Îți vom oferi mai jos câteva idei din care să te inspiri! 

Cadouri de casă nouă pentru cupluri

Noii proprietari ai casei noi formează un cuplu și tocmai s-au mutat împreună? Aici va trebui să te gândești la cadouri de casă nouă utile pentru amandoi, așa cum sunt lenjeriile de pat, un set de perne pentru dormitor, un set de pahare de vin sau chiar și papuci de casă asortați. 

Cadouri de casă nouă pentru familii

Ești invitat într-o vizită la noua casă a unei familii? Iată ce cadouri când mergi prima dată în vizită poți oferi: jocuri de societate, de care se pot bucura atât părinții, cât și copiii, covoare care să aducă un plus esteticii interiorului și care să servească celor mici drept spațiu de joacă sau jucării interactive alese în funcție de vârsta copilului.  

Cadouri de casă nouă pentru femei

Doamnele și domnișoarele au o pasiune deosebită pentru obiectele decorative și darurile personalizate. Astfel, un set de lumânări parfumate, plante în ghiveci, pernele decorative, cuverturile pentru fotolii și canapea, ramele foto, tablourile și oricare alte cadouri de casă nouă din această categorie sunt mai mult decât binevenite. 

Cadouri de casă nouă pentru bărbați

Bărbații întotdeauna vor prefera să primească cadouri practice. În această ordine de idei, dintre cadourile de casă nouă pentru bărbați nu fac excepție gadgeturile, ceasurile, lucrurile utile pentru bucătărie precum deschizătorul de bere sau tirbușonul sau suporturile pentru pantofi. Acestea sunt doar câteva idei perfecte pentru un bărbat care tocmai s-a mutat singur în casă nouă.

 idei-cadouri-casa-noua-4

 

Sfaturi pentru achiziționarea cadourilor

Pentru că ne dorim să oferi cele mai frumoase și deosebite cadouri de casă nouă, îți vom oferi și câteva sfaturi în vederea achiziționării cadourilor pentru noii proprietari ai casei. Iată de ce trebuie să ții cont!

Fii neutru în alegerea culorilor

Atunci când alegi cadouri pentru casă nouă e important să optezi întotdeauna pentru obiecte într-o paletă neutră de culori, indiferent despre ce tip de obiect este vorba. Culorile neutre se vor potrivi oricărui interior, în timp ce la culorile vii există riscul ca obiectele să nu păstreze designul interior al locuinței. 

Optează pentru cadouri utile

Dacă nu știi ce cadouri pentru casă nouă să alegi, cea mai la îndemână opțiune rămân cadourile utile și practice. Acestea își vor găsi întotdeauna întrebuințarea într-o locuință și cu siguranță o familie va aprecia mai mult un set de instrumente de gătit decât un tablou artistic. 

Nu exagera cu detaliile

Menține lucrurile simple și nu opta pentru cadouri pompoase, care poate nu își vor găsi nici cea mai mică întrebuințare în noua locuință. Nu uita că în trecut oamenii duceau cadouri de casă nouă tradiționale precum sare - ce simbolizează belșugul, pâine - ce simbolizează norocul, vin - ce simbolizează voia bună, zahăr și miere - pentru o viață dulce și armonioasă, lumânări - ce inspiră lumină și liniște sufletească sau lemn - ce transmite ideea de stabilitate. 

Ține cont de preferințele proprietarului

Preferințele și pasiunile proprietarilor trebuie să stea întotdeauna la baza alegerii cadourilor de casă nouă. Un cadou special croit pe hobby-uri gazdelor sunt soluții inspirate și demonstrează faptul că ești atent la gusturile lor. În acest fel, poți să te asiguri că nu se va așterne praful pe ceea ce oferi și nu cadoul nu va sta ascuns într-un colț din debara.

 idei-cadouri-casa-noua-5

 Sperăm că acest ghid ți-a servit ca sursă de inspirație și că acum vei ști să alegi cele mai frumoase cadouri de casă nouă, ținând cont de toate cele menționate. Suntem siguri că vei face impresie la vizita de casă nouă!

Articolul precedent Articolul urmator

RSS